Vuonna -03 haimme Minelan kennelistä kotiimme Minelan Xentan eli kotoisasti Tiukun. Karkkareita olin jo nuoresta tytöstä pitäen katsellut "sillä silmällä", mutta aina tulin kuitenkin päätyneeksi johonkin muuhun rotuun, mutta nyt oli aika.

Tiuku osoittautui aivan mahtavaksi tyypiksi, se on luonteeltaan mitä ystävällisin olento, kaikki ihmiset ovat sen mielestä ihania, ja se kyllä osoitetaan vuolaasti pussaten ja halaillen.

Ainoa "huono" puoli Tiukussa on se, että näyttelyissä käymistä se on inhonnut alusta lähtien, niinpä esiintyminen niissä on jäänyt aina vähän vaiheeseen...ja paras näyttelytulos ERI/3.

Mutta kun päästään metsään ja jäljelle, niin johan ääni muuttuu kellossa. Sitä hommaa voisi harrastaa vaikka aina. Olemme ehtineet vasta kaksiin kokeisiin, mutta jo ensimmäisistä saimme tuloksen eli AVO-3:sen, joten nenää ja intoa on ehkä vähän liikaakin, emäntä narun päässä meinaa jäädä toiseksi.

Tiukun ensimmäinen pentue syntyi v-05 joulukuussa, maailmaan putkahti viisi Tapanin tonttua. Isänä FIN MVA Zekiwa Up and Go. Alusta lähtien Tiuku oli mitä mainioin mamma, pennut hoidettiin huolella ja taidolla.

Kotiin jätimme Chesthill's Iriksen eli Tessan, aika näyttää, viihtyykö Tessa äitiään paremmin näyttelykehissä, vai onko metsässä olevat ihanat jäljet ja hajut enemmän hänenkin makuunsa.

21.04.2009 syntyi Minelan Xentan eli Tiukun todennäköisesti viimeiseksi jäävä pentue, josta kotiin jätimme Chesthill's Niagaran eli Tuubin. Katsellaan mitä tytöstä ajankulusessa kehittyy. Tällä hetkellä hän vaikuttaa rauhalliselta ja määrätietoiselta neidolta.

Koirieni sukutaulut, terveystiedot yms. löydät seuraavista linkeistä:

- Minelan Xenta
- Chesthill's Iris
- Chesthill's Niagara